pühapäev, 18. aprill 2010

AIESEC - HÜPPELAUD NOORTELE!

Tulevane tudeng? Ülikooliplaanid juba tehtud? Oled mõelnud, mida pealehakata oma vaba ajaga, et tudengielu ikka meeldejääv oleks?

Paljud äsja ülikooli astunud rebased avastavad ühtäkki, et neil on gümnaasiumiga võrreldes tunduvalt rohkem vaba aega, sest loengute ja seminaride süsteem on tunduvalt paindlikum kui varasemast sisseharjunud koolikord. Ülikooli kõrvalt saab ühineda erinevate korporatsioonide, seltside, klubide ja huviringidega. Alati on võimalus osa võtta mõnest treeningust või minna tööle... või teha seda kõike mõistlikus mahus ja ühineda AIESECiga.

AIESEC on rahvusvaheline tudengiorganisatsioon, mis tegeleb noorte arendamisega läbi juhtimis- ja rahvusvahelise kogemuse. AIESEC on esindatud rohkem kui sajas riigis ja tuhandes ülikoolis üle terve maailma. Igal aastal korraldab AIESEC üle 350 konverentsi; mitmed tuhanded noored saavad juhtimiskogemuse ja võimaluse osaleda välispraktika programmis.

AIESECi põhitegevuseks on pakkuda noorele personaalset ja mitmekesist arengukeskkonda, mille hulka kuulub ka rahvusvaheline õpikeskkond- elu praktikavahetusprogrammis, välismaised konverentsid ja juhtimiskogemuse saamine. Suureks lisaväärtuseks on kogemus töötada tiimis, katsetada endale sobivaid tegevusvaldkondi, leida uusi sõpru ja tuttavad ning veeta ka lõbusalt aega - peod ja ühisüritused ehk fun & party!

Sõna AIESEC pärineb prantsuse keelest AIESECi algusaastatest, kui tegemist oli majandustudengite ühendusega- Association Internationale des Étudiantsen Sciences Économiques et Commerciales. Tänapäeval seda lühendit aga enam ei kasutata, sest AIESEC ei hõlma enam ammu vaid majandustudengeid - siia koonduvad väga erinevad üliõpilased- alates matemaatikutest ja lõpetades kasvõi teoloogidega- igaüks leiab just sobiva valdkonna enda jaoks. Ei peaolema just hüperaktivist - tähtis on olla vaid ambitsioonikas, teotahteline ning vastutustundlik- see ühendabki kõiki aiesecareid.

„AIESEC viib tudengi konkurentsieelisega tööturule!“( Helen ja Taavi, AIESECTartust). Nii tunnevad AIESECi liikmed ise, ning sellele on ka reaalne tõestus: suur hulk AIESECi vilistlasi on tänaseks edukad ettevõtjad. Näiteks Põltsamaa Felix juhi Anti Orava, Koger ja Partnerid juhi AndresPärloja kui ka Interneti ärimees Peep Laja stardipakuks on olnud just AIESEC.

Live the AIESEC experience!

Vaata lisaks praktikale.org

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar