kolmapäev, 8. september 2010

EURES Eesti kutsub töömessile!

Eesti Töötukassa ja EURES Eesti korraldavad

8. oktoobril Euroopa 2010. aasta tööhõivepäevade raames messi, kuhu on oodatud kõik teistes Euroopa riikides töötamisest huvitatud inimesed.

Mess toimub Tallinnas Rahvusraamatukogus (Tõnismägi 2) ning on avatud kella 10.00-19.00. Osalemine on tasuta.

Igal aastal korraldavad EURESe võrgustiku meeskonnad kogu Euroopas tööhõivepäevi, mis on hea võimalus tööandjatega kohtumiseks, uute töötajate leidmiseks, oma plaanide arutamiseks EURESe nõustajaga ja lisateabe hankimiseks välismaal töötamise või välismaalt töötajate leidmise kohta. Euroopa tööhõivepäevad pakuvad suurepärast võimalust tutvuda tööturul toimuvaga.

Seekordsel messil osalevad EURESe nõustajad Soomest, Eestist, Rootsist, Suurbritanniast, Belgiast, Saksamaalt, Ungarist, Taanist, Norrast, Tšehhist, Poolast ja Lätist.

Kohale tulevad tööandjad Soomest ja Norrast, tõsiste huvilistega tehakse juba messi ajal ka esmased tööintervjuud. Tööotsijatel on kasulik kaasa võtta kaasa oma elulookirjeldus või ka mitu.

Välismaal töötamisega seotud küsimustes annavad nõu Eesti Töötukassa, Eesti Haigekassa, Maksu- ja Tolliamet, Sotsiaalkindlustusamet, MTÜ Living for Tomorrow ning Europass. Soome In To - Pensioniameti (Kela) ja Maksuvalitsuse (Verohallinto) teeninduspunti esindajad nõustavad sotsiaalkaitse ja maksustamisega seotud küsimustes. Soome Ehitusliidu esindajatelt saab infot Soomes ehitusalal töötamise tingimuste kohta.

Huvilistele jagatakse infomaterjale, tutvustatakse eri riikide töö- ja elutingimusi (välisriike käsitlevad ettekanded on inglise keeles).

Tööhõivepäevade eesmärk on tutvustada eeliseid, mida võimaldab tööjõu liikumine ELi piires ning anda tööandjatele ja tööotsijatele võimaluse omavahel kohtuda.

Lisateave: Marta Traks EURES teenusejuht Eesti Töötukassa Tel: + 372 6679 790 GSM: +372 5343 2352 e-mail: marta.traks@tootukassa.ee

Informatsiooni toimuvast üritusest saab Eesti EURES koduleheküljelt

ning telefonidel 15501, 6679 790 ja 6679 791.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar